فرآیند کلی فرآوری خاک سولفیدی کارخانه شامل بخشهای اصلی زیر میباشد:
در مدار سنگ شکنی اولیه، سنگ سولفیدی معدن با اندیس سختی باند حدود KWh/t 14 و حداکثر ابعادی 900 میلیمتر با ظرفیت 750 تن بر ساعت در فیدر لرزان (VF661-2V) خوراکدهی میشود و مواد بزرگتر از 100 میلیمتر مستقیماً وارد سنگ شکن فکی میشود. با توجه به توزیع ابعادی سنگ معدن مهدی آباد؛ میزان خوراک ورودی به سنگ شکن فکی (C150) در محدوده 420 تا 440 تن در ساعت خواهد بود. سپس سنگ خرد شده تا ابعاد 135 میلیمتر به استوک پایل هدایت میشود.
در مدار سنگ شکنی ثانویه و ثالثیه، در ابتدا مواد توسط سرند سه طبقه (CVB2060-3P) با ظرفیت 500 تن بر ساعت به فراکسیونهای ابعادی بالای 20 میلیمتر، بین 8 تا 20 میلیمتر و زیر 8 میلیمتر تقسیم میشود، مواد زیر 8 میلیمتر مستقیم به استوک پایل محصول نهایی سنگ شکن حمل میشود، مواد بزرگتر از 20 میلیمتر به سنگ شکن ثانویه ژیراتوری (GP500S) با تنظیم خروجی 40 میلیمتر، و زیر 20 میلیمتر به دو دستگاه سنگ شکن مخروطی (HP4) با تنظیم خروجی 12 میلیمتر خوراکدهی میشود. این سه دستگاه سنگ شکن مخروطی در مدار بسته با یک سرند لرزان سه طبقه (TS6.3) با روزنه سرندهای 40، 18 و 8 میلیمتر قرار دارند. خروجی کل مدار سنگ شکنی معادل 500 تن بر ساعت سنگ خرد شده با ابعاد زیر 8 میلیمتر و با توجه به سختی سنگ معدن مهدی آباد یزد با P80 حدود 2/6 میلیمتر خواهد بود.
مواد خرد شده در چند سیلو ذخیرهسازی میشوند و توسط نوار نقاله به صورت 24 ساعته به دپارتمان آسیاکنی خوراکدهی میگردد.
در کارخانه فاز یک فرآوری خاک سولفیدی، مواد پس از خردایش اولیه تا ابعاد P80=6.2 mm در واحد سنگ شکنی به دپارتمان آسیاکنی هدایت میشوند. ظرفیت آسیای گلوله این واحد 250 تن برساعت مواد خشک میباشد، قطر این آسیای گلولهای 5/5 متر و طول آن 11 متر میباشد.
آسیا در مدار بسته با سیکلون با بار در گردشی در حدود 250% قرار دارد که قابلیت سایش و خردایش مواد تا ابعاد P80=50 um را خواهد داشت. سریز سیکلون به واحد فلوتاسیون انتقال مییابد.
مدار فلوتاسیون و آبگیری پروژه سرب و روی مهدی آباد یک کارخانه فلوتاسیون با مدارهای جداگانه برای مس، سرب و روی است که شامل مراحل زیر میباشند:
سریز هیدروسیکلون مدار آسیاکنی وارد مخزن آماده سازی در مدار مس میشوند. در این مخزن مواد افزودنی شیمیایی لازم اضافه میشود و PH افزایش مییابد. پس از طی زمان لازم برای آمادهسازی، پالپ به سلولهای رافر هدایت میشود. ابتدا کنسانتره عیار پایین مس از سلولهای فلوتاسیون اولیه و رمقگیر (Scavenger) بازیابی میشود. هدف در این سلولها بازیابی حداکثری مس قابل شناورسازی است. کنسانتره بدست آمده از سلولهای رافر و رمقگیر با هم ترکیب شده و به مدار سایش ثانویه انتقال مییابد و باطله مدار مس به مدار فلوتاسیون سرب انتقال مییابد.
سایش ثانویه ابعاد ذرات کنسانتره مس را کاهش میدهد و باعث جدایش آنها از ذرات باطله خواهد شد. خروجی مدار به سیستم طبقهبندی هیدروسیکلون رفته و ذرات درشت دانه مجدداً به مدار سایش ثانویه برمیگردد. سر ریز هیدروسیکلون وارد مدار 2 یا 3 مرحلهای کلینر مس میشود.
کنسانتره شستشوی اولیه وارد سلولهای شستشوی ثانویه میشود. باطله سلولهای شستشو اولیه مستقیماً به مخزن آمادهسازی جهت فلوتاسیون سرب منتقل میشود و یا در صورت بالا بدون عیار مس به رمقگیر مس بر میگردد.
کنسانتره شستشوی ثانویه وارد سلول شستشوی مرحله سوم میشود. باطله شستشوی مرحله سوم به سلول شستشوی اولیه باز میگردد.
کنسانتره شستشوی مرحله سوم کنسانتره نهایی خواهد بود و به بخش آبگیری کنسانتره مس هدایت میشود. باطله شستشوی مرحله سوم به شستشوی مرحله ثانویه برگشت داده خواهد شد.
در بخش آبگیری کنسانتره مس، ابتدا آبگیری به وسیله تیکنر انجام میشود، فلوکولات در جریان ورودی تیکنر به منظور بالابردن نرخ تهنشینی اضافه میشود.
تهریز تیکنر فیلتر شده تا به روطوبت قابل قبول برای حمل برسد و سریز تیکنر به فرآیند بازچرخانی میگردد.
کنسانتره فیلتر شده به محدوده ذخیرهسازی کنسانتره مس ارسال میگردد. آب بازیابی شده از سیستم فیلتریگ به تیکنر پمپ میشود.
باطله مدار مس به عنوان خوراک مدار سرب وارد تانک آمادهسازی میشود. در این مخزن مواد افزودنی شیمیایی لازم اضافه میشود و PH افزایش مییابد. پس از طی زمان لازم برای آمادهسازی، پالپ به سلولهای رافر هدایت میشود. ابتدا کنسانتره عیار پایین سرب از سلولهای رافر و رمقگیر (Scavenger) بازیابی میشود. هدف در این سلولها بازیابی حداکثری سرب قابل شناورسازی است. کنسانتره بدست آمده از سلولهای رافر و رمقگیر با هم ترکیب شده و به مدار آسیای مجدد انتقال مییابد و باطله مدار سرب به مدار فلوتاسیون سرب انتقال مییابد.
آسیای مجدد ابعاد ذرات کنسانتره سرب را کاهش میدهد و باعث جدایش آنها از ذرات باطله خواهد شد. خروجی مدار به سیستم طبقهبندی هیدروسیکلون رفته و ذرات درشت دانه مجدداً به مدار سایش ثانویه برمیگردد. سر ریز هیدروسیکلون وارد مدار 2 یا 3 مرحلهای شستشوی سرب میشود.
کنسانتره شستشوی اولیه وارد سلول شستشوی ثانویه میشود. باطله شستشوی اولیه مستقیماً به مخزن آمادهسازی جهت فلوتاسیون سرب انتقال مییابد و یا در گزینه دوم در صورت بالا بدون عیار سرب به رمقگیر سرب بر میگردد.
کنسانتره شستشوی ثانویه وارد سلول شستشوی مرحله سوم میشود. باطله شستشوی مرحله سوم به سلول شستشوی اولیه باز میگردد.
کنسانتره شستشوی مرحله سوم کنسانتره نهایی خواهد بود و به بخش آبگیری کنسانتره سرب هدایت میشود. باطله شستشوی مرحله سوم به شستشوی ثانویه برگشت داده خواهد شد.
در بخش آبگیری کنسانتره سرب، ابتدا آبگیری بوسیله تیکنر انجام میشود، فلوکولانت در جریان ورودی تیکنر به منظور بالابردن نرخ تهنشینی اضافه میشود.
تهریز تیکنر فیلتر شده تا به روطوبت قابل قبول برای حمل برسد و سریز تیکنر به فرآیند بازچرخانی میگردد.
کنسانتره فیلتر شده به محدوده ذخیرهسازی کنسانتره سرب ارسال میگردد. آب بازیابی شده از سیستم فیلترینگ به تیکنر پمپ میشود.
باطله مدار سرب به عنوان خوراک مدار روی وارد تانک آمادهسازی میشود. در این مخزن مواد افزودنی شیمیایی لازم اضافه میشود و PH افزایش مییابد. پس از طی زمان لازم برای آمادهسازی، پالپ به سلولهای رافر هدایت میشود. ابتدا کنسانتره عیار پایین روی از سلولهای رافر و رمقگیر (Scavenger) بازیابی میشود. هدف در این سلولها بازیابی حداکثری روی قابل شناورسازی است. کنسانتره بدست آمده از سلولهای رافر و رمقگیر با هم ترکیب شده و به مدار آسیاکنی مجدد انتقال مییابد و باطله مدار روی به مدار فلوتاسیون روی انتقال مییابد.
آسیاکنی مجدد ابعاد ذرات کنسانتره روی را کاهش میدهد و باعث جدایش آنها از ذرات باطله خواهد شد. خروجی مدار به سیستم طبقهبندی هیدروسیکلون رفته و ذرات درشت دانه مجدداً به مدار سایش ثانویه بر میگردد. سرریز هیدروسیکلون وارد مدار 2 یا 3 مرحلهای کلینر روی میشود.
کنسانتره شستشوی اولیه وارد سلول شستشوی ثانویه میشود. باطله شستشوی اولیه مستقیماً به مخزن آمادهسازی جهت فلوتاسیون روی انتقال مییابد و یا در گزینه دوم در صورت بالا بدون عیار روی به رمقگیر روی برمیگردد.
کنسانتره شستشوی ثانویه وارد سلول شستشوی مرحله سوم میشود. باطله شستشوی مرحله سوم به سلول شستشوی اولیه باز میگردد.
کنسانتره شستشوی مرحله سوم کنسانتره نهایی خواهد بود و به بخش آبگیری کنسانتره روی هدایت میشود. باطله شستشوی مرحله سوم به شستشوی ثانویه برگشت داده خواهد شد.
در بخش آبگیری کنسانتره روی، ابتدا آبگیری بوسیله تیکنر انجام میشود، فلوکولات در جریان ورودی تیکنر به منظور بالابردن نرخ تهنشینی اضافه میشود.
تهریز تیکنر فیلتر شده تا به رطوبت قابل قبول برای حمل برسد و سرریز تیکنر به فرآیند بازچرخانی میگردد.
کنسانتره فیلتر شده به محدوده ذخیرهسازی کنسانتره روی ارسال میگردد. آب بازیابی شده از سیستم فیلترینگ به تیکنر پمپ میشود.
باطله فلوتاسیون به تیکنر باطله انتقال مییابد.
دیدگاهها غیرفعالند.